nedelja, 26. oktober 2014

Med najboljšimi Kenijskimi tekači na 42 km

Dan pred Ljubljanskim maratonom sem imel možnost spoznati 3 maratonce iz Kenije. Res zanimiva izkušnja. 42 kilometrov pretečejo v manj kot 2 urah in 10 minutah. Vsak dan pretečejo vsaj 30 km. Nauk zgodbe. Če bi se vsak tako trudil za svojo uspešnost in za uspešnost drugih, kot se trudijo ti 3je Kenijci zato, da bi čim hitreje pretekli maraton, verjamem da Slovenija danes ne bi bila tako zadolžena in ne bi imela 3 bank, ki niso dosegli uspešnosti stresnih testov, kljub temu da je vsak državljan v zadnjem obdobju namenil za njihovo sanacijo približno 2.500€ oz. 4 članska družina kar 10.000€. Očitno popolnoma nepotrebno.
Kakorkoli, na Ljubljanskem maratonu so zmagali 3 tekači iz Kenije. Naključje? Ali so do uspeha prišli z trdim delom, ali so se kako drugače 'prešvercali' do zmage?

sreda, 22. oktober 2014

Pozabite na QE4 in se pripravite na QE5

Malo za šalo, malo za res. V luči tiskanja denarja največjih svetovnih bank, še posebej v luči napovedanega dodatnega monetarnega popuščanja s strani Evropske centralne banke, si poglejte spodnjo povezavo, kako lahko znanje tiskanja denarja izkoristite tudi sami.

http://www.zerohedge.com/news/2014-10-17/friday-humor-forget-qe4-presenting-qe5