ponedeljek, 27. junij 2016

Pričakujem več negotovosti

Referendum o izstopu Velike Britanije iz EU nam je pokazal v kako nestabilnih in nepredvidljivih časih živimo. V samo dveh dneh smo iz naivno pričakovanega rezultata, da VB ne bo izstopila iz EU, doživeli hladen tuš. No, nekateri so na tak razplet opozarjali že dalj časa, npr. Boris Gerjovič, ki je po mojem mnenju med svetovnimi analitiki glede napovedovanja cene zlata med top 3. Brexit je pravilno napovedal že decembra 2015. Prav tako smo na rast cen plemenitih kovin opozarjali preko plemenitih novic podjetja Elementum. Kaj se je dogajalo z ceno zlata in srebra v noči iz 23. na 24. junij si lahko ogledate na grafih spodaj.

Brexit se je zgodil. Kako naprej? Ravno zaradi tako nepričakovanih dogodkov stalno opozarjamo, da je resnično pomembno del premoženja razpršiti v zlato in srebro. Verjetno se veliko ljudi danes sprašuje:"Kaj pa zdaj? Ali sem zdaj prepozen za nakup zlata in srebra?"
Ne, niste prepozni. Pred nami je namreč obdobje velike negotovosti. Ali si predstavljate, kako se bo EU razdružila z Veliko Britanijo? Jaz ne. Kako bodo ločili in preselili skupne institucije EU, še posebej tiste, ki imajo sedež v Londonu? Kako bodo morali dopovedati 50% državljanom, da ni več prostega pretoka blaga, denarja, delovne sile, ipd? Življenje se bo vsem precej zakompliciralo. Praktično povsem izenačen rezultat je najslabša možna opcija, saj karkoli narediš, bo 50% nezadovoljnih.
Ne pozabimo še na krizo v Grčiji. Ali bo VB držala zaveze glede skupnega reševanja Grčije? Kaj bo z medatlantskim sporazumom, gospodarskimi in vojaškimi zavezništvi, obljubami,...okrepile se bodo želje po izstopu tudi drugih držav, ki niso zadovoljne z EU. Npr. Madžarska. Kako se bo odzval svet, če bo v ZDA zmagal Donald Trump, kako bodo ob velikih letnih primanjkljajih v proračunih zmanjšali breme javnih dolgov? Na ta vprašanja nima nihče odgovorov.
Zato ocenjujem, da bosta zlato in srebro v prihodnjih letih beležila rast, seveda ob bistveno višjih nihanjih, kot smo jih bili navajeni do sedaj.
Zlato vam bo zaščitil premoženje, srebro pa vas bo naredil bogate, je rek poznanega strokovnjaka za naložbe v plemenite kovine. Vesel bom, če boste izberali podjetje Elementum za vašega partnerja pri nakupu plemenitih kovin. V podjetju Elementum smo že 10 let edini direktni partner kovnice Umicore v Sloveniji, ki ima t.i. good delivery status neprekinjeno že od leta 1930, kar pomeni, da preko svojih poslovnih partnerjev že več kot 85 let neprekinjeno zagotavlja likvidnost in kvaliteto zlata in srebra. Preden se odločite za nakup, smo vam za dodatne informacije na razpolago na naši brezplečni telefonski številki 080 59 2009

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vesel bom vašega mnenja, predloga ali vprašanja na temo članka ali bloga na splošno.