sobota, 20. februar 2010

Kakšna bo prodaja srebra v naslednjih letih? Ali je nakup srebra dobra odločitev?

Želim vam predstaviti nekaj razlogov, zakaj bo prodaja srebra v prihodnje naraščala oz. zakaj je srebro na srednje do dolgoročno obdobje zelo perspektivna naložba.
Ali ste vedeli, da je srebro najbolj redka plemenita kovina. Najvišjo vrednost je srebro doseglo 17.01.1980 in je bilo vredno 52.50 $ za 1 unčo (31,1035g) to je 220% več kot danes! Ob upoštevanju inflacije 52,50 $ leta 1980 pomeni 250$ danes - 1430% več kot danes!. Med leti 1974 in 1979 se je s srebrom trgovalo v povprečju med 40 in 60$! Tudi letna proizvodnja srebra je kar 6x manjša od proizvodnje zlata. Poraba srebra v industriji se hitro povečuje predvsem uporaba v nano tehnologiji, medicini, industriji elektronskih komponent, srebro se uporablja v čistilcih za vodo in zrak, fotovoltaiki, akumulatorjih in baterijah ipd.
Zgodovinsko razmerje med zlatom in srebrom je 1:15, danes je to razmerje 1:68! Torej če bi danes upoštevali zgodovinsko razmerje 1:15, bi bila ob današnji ceni zlata 1.110$, današnja cena srebra 74$.
Primanjkljaj ponudbe srebra še že nekaj let zapolnjuje z že nakopanimi zalogami in reciklažo. Za srebro velja, da je 90 % že porabljenega in ga je zaradi nizke cene neekonomično reciklirati. Zlato je bilo med leti 1933-1976 v Ameriki prepovedano, medtem ko srebro ni bilo prepovedano še nikoli! Tudi Kitajska vlada javno preko medijev priporoča svojim državljanom nakup srebra.
Na podlagi zgoraj naštetih samo nekaj razlogov, lahko ugotovimo, da je potencial rasti pri srebru zelo velik in da je srebro v primerjavi z zlatom močno podcenjen.
V kolikor vas zanima več informacij o nakupu in prodaji srebra, zakaj je nakup srebra dobra odločitev in kako poteka prodaja srebra, vas vabim na spletno stran podjetja Elementum, kjer si o tej temi lahko še več preberete. Prav tako lahko na spletni strani podjetja Elementum pogledate kakšna je cena srebra danes in kakšne so bile cene srebra v zadnjih desetih letih.

Sorodni članki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vesel bom vašega mnenja, predloga ali vprašanja na temo članka ali bloga na splošno.