sreda, 22. avgust 2018

Potencial poklica - Svetovalec za plemenite kovine


Dejstvo je, da se situacije na trgih danes spreminjajo veliko hitreje kot pred 10 ali 20 leti. Vaše zdravje, vaš avto, vašo nepremičnino zaščitite z ustreznim zavarovanjem. Kako pa zavarujete vaše finančno premoženje? Že stoletja so najboljša zaščita za vaše premoženje fizične plemenite kovine.

Klasično pravilo, da naj bi posameznik imel 1/3 svojega premoženja v nepremičninah, 1/3 v finančnem premoženju in 1/3 v likvidnih plemenitih kovinah, bogati posamezniki upoštevajo že stoletja.

Kako pa to pravilo upoštevate vi? V Sloveniji nimamo dolgoletne tradicije kupovanja zlata in srebra, kot v Nemčiji, Avstriji, Švici. Posledica je, da večino premoženja vlagamo v nepremičnine (do 75%) in banke (do 13%), preostanek v varčevanja skozi zavarovanja, pokojninska varčevanja, delnice, vzajemne sklade in v zadnjem obdobju tudi kriptovalute. Delež premoženja v likvidnem zlatu in srebru je v Sloveniji nižji od 1%.

Če bi vzeli za primer samo prerazporeditev premoženja v likvidno zlato in srebro iz depozitov, bi bila vrednost te razporeditve skoraj 6 milijard €.



Na področju svetovalnih storitev kot poklicne možnosti oz. priložnosti, je največji skok v zadnjih 15 letih zagotovo imel svetovalec na področju zavarovanj. Takrat prav gotovo zaradi nepokritosti trga, saj velik delež prebivalstva ni imel sklenjenih zavarovanj ali so bila sklenjena tudi v relativno nizki višini. Pred finančno krizo je bil tudi nepremičninski posrednik zelo iskano delo. Visok potencialni zaslužek je bil eden izmed glavnih motivov pri odločitvi.

Zasičenost trga pri zavarovanjih in rekordne cene nepremičnin znižujejo zanimivost poklica zavarovalnega svetovalca in nepremičninskega posrednika.

Poklic prihodnosti je svetovalec za plemenite kovine, saj se bo zaradi nove prihajajoče finančne krize povpraševanje po likvidnem zlatu in srebru zelo povečalo. Perspektive poklica, kot tudi zaslužka za vaše stranke in za vas kot svetovalce so največje v zadnjih 10 letih.

V podjetju Elementum, ki imamo 12 let izkušenj na področju prodaje zlata in srebra edini v Sloveniji direktno sodelujemo s kovnico Umicore, ki ima najdaljši status 'good delivery' na svetu (t.j. neprekinjeno od 1930 leta), že od leta 2010 ponujamo ekskluzivno možnost nakupa srebra brez ddv, shranjenega v brezcarinskem skladišču, kjer je imela Švicarska centralna banka med 2. svetovno vojno skladiščene svoje zlate rezerve. Produkti, kjer lahko kupujete zlato in srebro mesečno tudi za manjše zneske so najboljši na slovenskem trgu. Smo vodilni strokovnjaki na področju izobraževanja svetovalcev za trženje plemenitih kovin.
Znanje je največje bogastvo. Naš unikaten izobraževalni sistem vam pomaga do uspeha, tudi če še nimate nobenih svetovalnih izkušenj. Zato je najpomembnejša vaša zavzetost in motivacija za delo.
Če se želite pridružiti tej perspektivni svetovalni dejavnosti, vas vabimo na osebni razgovor (predstavitev poklica), kjer boste pridobili točne informacije o svetovalcu za plemenite kovine.

Pokličete nas lahko na brezplačno številko 080 59 2009 ali pa nam pišite na info@elementum.si.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vesel bom vašega mnenja, predloga ali vprašanja na temo članka ali bloga na splošno.