ponedeljek, 14. januar 2013

8000 ton zlata v rokah nemških investitorjev

Ali ste vedeli, da po podatkih spletne strani Mineweb nemški privatni investitorji posedujejo več kot 8000 ton investicijskega zlata. Glavna oblika vlaganja v zlato pa za nemške investitorje pomenijo zlate palice. Zaščita pred nestabilno finančno situacijo v Evropi in ZDA je bil v preteklih mesecih glavni motiv za vlaganje v zlato. Ali so se razmere danes glede na pretekle mesece kaj spremenile?
Srebro zlato elementumZanimivo je, da v Evropi ravno Nemci v tako veliki meri vlagajo v zlato in da posedujejo praktično vrednost 3-letne proizvodnje zlata. Če se še malo poigramo z številkami, potem lahko ugotovimo, da ima vsak nemški državljan v svoji lasti 98 gramov zlata oz. po trenutnih cenah približno za malo manj kot 4.000€.

V Sloveniji je ta številka bistveno nižja, saj je tradicija vlaganja v plemenite kovine veliko krajša, vendar nam podatek o količini zlata vlagateljev v Nemčiji lahko veliko pove. Kot zanimivost lahko navedem podatek, da je v decembru 2012 čista vrednost vzajemnih skladov v Sloveniji znašala 1.830.002.000€ (vir: ATVP), to pomeni dobrih 900€ na prebivalca naše države.

Osebno priporočam razpršitev posameznikovega premoženja tudi v zlato in srebro z motivom zaščite premoženja, kot to v veliki meri že veliko desetletij počnejo tudi nemški investitorji.
 

V kolikor vas zanimajo dodatne informacije o vlaganju v zlato in srebro vas vabim da pošljete povpraševanje na podjetje Elementum. Z veseljem vam bomo odgovorili na vaša vprašanja.

Sorodni članki:

Ponaredek: 1 gram zlata 2 grama zlata
Odkup zlata, odkup loma

1 komentar:

  1. Zaščita pred nestabilno finančno situacijo v Evropi in ZDA je bil v preteklih mesecih glavni motiv za vlaganje v zlato.

    OdgovoriIzbriši

Vesel bom vašega mnenja, predloga ali vprašanja na temo članka ali bloga na splošno.