ponedeljek, 10. november 2014

Foto utrinki iz največjega sejma plemenitih kovin v Evropi

Tudi letos so bili na največjem sejmu plemenitih kovin v Nemčiji zbrani najboljši predavatelji in analitiki, med njimi tudi veliko predavateljev iz Kongresov plemenitih kovin in surovin, ki so bili organizirani s strani podjetja Elementum v Ljubljani. Obisk je bil izjemno velik, po moji oceni večji kot lani in predlani. Od predavateljev bi izpostavil James Turk-a, ki je imel predavanje z naslovom: "What’s Next for Gold & Silver?"
James Turk je avtor dveh zelo poznanih knjig in sicer: Prihajajoči kolaps dolarja in Balon denarja, ki sta prevedeni v več jezikov. James Turk je bil gost Kongresa v Sloveniji in njegove korenine segajo v Slovenijo. Z velikim veseljem se je strinjal, da bo pripravljen sodelovati v seriji webinarjev, ki jih v podjetju Elementum pripravljamo za vas v naslednjih mesecih.

Naslednji predavatelj, ki je eden trenutno najbolj zanimivih oseb v Evropi je g. Luzi Stamm. G. Stamm je pobudnik referenduma v Švici, ki bo potekal 30. novembra, kjer bodo Švicarji odločali o tem, da želijo ponovno pokritost Švicarskega franka z zlatom. Obstaja precej možnosti, da bo referendum uspel saj se vedno več ljudi zaveda, da je sistem papirnatega denarja, ki se tiska brez realne podlage nevzdržen in da bo pripeljal do inflacije oz. po navedbah James Turka, do poka balona papirnatega denarja. Tudi g. Stamm je pripravljen ekskluzivno za podjetje Elementum predavati na webinarjih v naslednjih mesecih.


Naslednji zanimivi gospod je g. Antal Fekete, rojen 1932 in je po rodu Madžar. Po izobrazbi je profesor matematike in statistike. Je zagovornik zlatega standarda in kritik trenutnega monetarnega sistema. Na sejmu je imel pradavanje z naslovom: "FED: shooting yourself in the foot!" Kaj je mislil s tem bo tudi ekskluzivno za Elementum in poslušalce webinarja razložil v naslednjih mesecih. G. Fekete me je zelo impresioniral z podatkom, da če njegov oče v 2. svetovni vojni ne bi imel zlata, ga danes ne bi bilo med nami. Samo z zlatom si je lahko kupil vstopnico za vlak na relaciji Budimpešta - Zurich in tako odšel iz okupirane Madžarske v nevtralno Švico. Prav tako se je odločil se vrniti nazaj v Kanado, saj pričakuje velike napetosti v Evropi zaradi konflikta v Ukrajini.

Thorsten Schulte, je predavatelj, ki je v Sloveniji predaval že večkrat. Thorsten Schulte je tudi v upravnem odboru podjetja Elementum International iz Švice, ki strankam omogoča hranjenje srebra v brezcarinski coni. Njegovo predavanje z naslovom: "Wann schlägt die große Stunde für Silber?" je bilo najbolj obiskano na celem dogodku, kar lahko tudi vidite na sliki. Interes za vlaganje v srebro je med Nemci izjemno, kar je presenetilo tudi Thorstena, s katerim smo se pogovarjali tik pred njegovim predavanjem. Kdaj pride velika ura za srebro gotovo zanima tudi veliko slovenskih vlagateljev v srebro. Predvidoma bo g. Thorsten Schulte gost webinarja v začetku leta 2015.

Srečali smo se tudi z ostalimi pomembnimi predavatelji, ki bodo z veseljem delili zanimive in koristne informacije tudi poslušalcem v Sloveniji. Kdo so ti predavatelji in kdaj jih bo možno poslušati, bo objavljeno na spletni strani podjetja Elementum.

Ob tej priložnosti smo se srečali tudi z našimi dolgoletnimi partnerji iz kovnice Umicore, ki se ponaša z najdaljšim statusom 'good delivery' v svetu. Kot zanimivost lahko povem, da zlato in srebro kovnice Umicore prihaja iz reciklaže, saj je kovnica Umicore največje tovrstno podjetje na svetu.

Imel sem priložnost imetu v svojih rokah, seveda pod budnim nadzorom varnostnika držati 12.5 kg zlato palico. V filmih podobne zlate palice izgledajo veliko lažje.

Glavno sporočilo največjega sejma plemenitih kovin v Nemčiji je: Razpršite premoženje v zlato in srebro, ter se tako zaščitite pred neizogibnim pokom balona denarja.Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vesel bom vašega mnenja, predloga ali vprašanja na temo članka ali bloga na splošno.