nedelja, 23. november 2014

Webinar z Ronaldom Stoeferle, 3. decembra ob 18:00

Če vas ne zanimjo zanimive in koristne informacije, lahko preskočite to objavo. Vsem ostalim pa posredujem spodnje povabilo.

Ekskluzivna priložnost, da prisluhnete enemu največjih specialistov za trg plemenitih kovin v Evropi iz vašega naslonjača (v živo in s prevodom v slovenščino)!

Ronald Stoeferle iz Incrementum iz Lichtensteina, avtor svetovno znane publikacije In Gold We Trust (Zaupamo zlatu) 

Kdaj: 3. decembra ob 18:00

Kje: Za registracijo na webinar kliknite TUKAJ in vpišite vaš ime, priimek, email in gsm.

Po potrditvi registracije boste prejeli na vaš elektronski naslov povezavo na katero kliknete v trenutku, ko se želite udeležiti webinarja (predlagamo, da to storite vsaj 20 minut pred pričetkom). V kolikor se boste registrirali pred samim webinarjem boste prejeli tudi opomnik za webinar.
Vas skrbi nedavni padec cen zlata na borzi?

Resnično verjamete, da se ekonomska situacija izboljšuje?
Vas skrbi kako bodo na vas vplivali rekordni dolgovi in neomejeno tiskanje denarja s strani centralnih bank?

Izhodišča predavanja:


  • Korekcije cen zlata in razlogi zanje
  • Dezinflacija, deflacija, stagflacija ali hiperinflacija?
  • Obeti na delniških trgih in rudarskih delnic
  • Vpliv strukturne preobremenjenosti z dolgovi in finančne represije na ceno zlata
  • Kaj lahko pričakujemo v prihodnje od bankirjev centralnih bank?

Kdo je Ronald Stoeferle?

Tržni tehnični analitik (CMT) in certificiran finančni tehnik (CFTe).
 
Ronald-Peter Stoeferle, rojen 27.10.1980 na Dunaju v Avstriji, je pooblaščen tržni tehnični analitik (CMT) in certificiran finančni tehnik (CFTe). Med študijem poslovne administracije in financ na Dunajski univerzi za ekonomijo in poslovno administracijo in na Univerzi v Illinoisu Urbana-Champaign je bil zaposlen pri centralni banki Raiffeisen Zentralbank (RZB) na področju naložb s stalnim donosom/kreditov. Ko je diplomiral, se je pridružil banki Erste Group s sedežem na Dunaju, kjer je deloval na področju mednarodnih lastniških vrednostnih papirjev, predvsem v Aziji.
Poročilo 'Zaupamo v zlato' za Erste že leta 2006 in že takrat napovedal ceno najmanj 2300 $ na unčo
 
Leta 2006 je pričel objavljati poročila o zlatu in vzbudil zanimanje medijev, ko je napovedal, da naj bi cena zlata narasla na 2300 dolarjev/unčo, ko je ta znašala zgolj 500 dolarjev. Njegovih šest referenčnih poročil z naslovom »ZAUPAMO v ZLATO« (»In GOLD we TRUST«) so objavili v številnih mednarodnih medijih, na CNBC, Bloomberg, v Wall Street Journal, Economist ter v Financial Times. S strani Bloomberga je bil leta 2011 proglašen za »drugega najnatančnejšega analitika zlata«. Stoeferle je upravljal tudi dve košarici z rudarskimi družbami, ki se ukvarjajo s pridobivanjem zlata in košarico z rudarskimi družbami, ki se ukvarjajo s pridobivanjem srebra.

Njegove najljubše knjige so Včerajšnji svet (The world of Yesterday), avtorja Stefana Zweiga, Human action, avtorja Ludwiga von Miesesa in „The Raven of Zurich: The Memoirs of Felix Somary“ avtorja Felixa Somarya. Najljubši citat pa se glasi Karkoli si, bodi v tem dober (Whatever you are, be a good one” (Abraham Lincoln). Stoeferle prosti čas najraje preživlja s svojo hčerko, poleg tega pa rad igra nogomet, teče in bere.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vesel bom vašega mnenja, predloga ali vprašanja na temo članka ali bloga na splošno.