nedelja, 23. november 2014

Webinar z Ronaldom Stoeferle, 3. decembra ob 18:00

Če vas ne zanimjo zanimive in koristne informacije, lahko preskočite to objavo. Vsem ostalim pa posredujem spodnje povabilo.

Ekskluzivna priložnost, da prisluhnete enemu največjih specialistov za trg plemenitih kovin v Evropi iz vašega naslonjača (v živo in s prevodom v slovenščino)!

Ronald Stoeferle iz Incrementum iz Lichtensteina, avtor svetovno znane publikacije In Gold We Trust (Zaupamo zlatu) 

Kdaj: 3. decembra ob 18:00

Kje: Za registracijo na webinar kliknite TUKAJ in vpišite vaš ime, priimek, email in gsm.

Po potrditvi registracije boste prejeli na vaš elektronski naslov povezavo na katero kliknete v trenutku, ko se želite udeležiti webinarja (predlagamo, da to storite vsaj 20 minut pred pričetkom). V kolikor se boste registrirali pred samim webinarjem boste prejeli tudi opomnik za webinar.
Vas skrbi nedavni padec cen zlata na borzi?

Resnično verjamete, da se ekonomska situacija izboljšuje?
Vas skrbi kako bodo na vas vplivali rekordni dolgovi in neomejeno tiskanje denarja s strani centralnih bank?

Izhodišča predavanja:


  • Korekcije cen zlata in razlogi zanje
  • Dezinflacija, deflacija, stagflacija ali hiperinflacija?
  • Obeti na delniških trgih in rudarskih delnic
  • Vpliv strukturne preobremenjenosti z dolgovi in finančne represije na ceno zlata
  • Kaj lahko pričakujemo v prihodnje od bankirjev centralnih bank?

Kdo je Ronald Stoeferle?

Tržni tehnični analitik (CMT) in certificiran finančni tehnik (CFTe).
 
Ronald-Peter Stoeferle, rojen 27.10.1980 na Dunaju v Avstriji, je pooblaščen tržni tehnični analitik (CMT) in certificiran finančni tehnik (CFTe). Med študijem poslovne administracije in financ na Dunajski univerzi za ekonomijo in poslovno administracijo in na Univerzi v Illinoisu Urbana-Champaign je bil zaposlen pri centralni banki Raiffeisen Zentralbank (RZB) na področju naložb s stalnim donosom/kreditov. Ko je diplomiral, se je pridružil banki Erste Group s sedežem na Dunaju, kjer je deloval na področju mednarodnih lastniških vrednostnih papirjev, predvsem v Aziji.
Poročilo 'Zaupamo v zlato' za Erste že leta 2006 in že takrat napovedal ceno najmanj 2300 $ na unčo
 
Leta 2006 je pričel objavljati poročila o zlatu in vzbudil zanimanje medijev, ko je napovedal, da naj bi cena zlata narasla na 2300 dolarjev/unčo, ko je ta znašala zgolj 500 dolarjev. Njegovih šest referenčnih poročil z naslovom »ZAUPAMO v ZLATO« (»In GOLD we TRUST«) so objavili v številnih mednarodnih medijih, na CNBC, Bloomberg, v Wall Street Journal, Economist ter v Financial Times. S strani Bloomberga je bil leta 2011 proglašen za »drugega najnatančnejšega analitika zlata«. Stoeferle je upravljal tudi dve košarici z rudarskimi družbami, ki se ukvarjajo s pridobivanjem zlata in košarico z rudarskimi družbami, ki se ukvarjajo s pridobivanjem srebra.

Njegove najljubše knjige so Včerajšnji svet (The world of Yesterday), avtorja Stefana Zweiga, Human action, avtorja Ludwiga von Miesesa in „The Raven of Zurich: The Memoirs of Felix Somary“ avtorja Felixa Somarya. Najljubši citat pa se glasi Karkoli si, bodi v tem dober (Whatever you are, be a good one” (Abraham Lincoln). Stoeferle prosti čas najraje preživlja s svojo hčerko, poleg tega pa rad igra nogomet, teče in bere.

ponedeljek, 10. november 2014

Foto utrinki iz največjega sejma plemenitih kovin v Evropi

Tudi letos so bili na največjem sejmu plemenitih kovin v Nemčiji zbrani najboljši predavatelji in analitiki, med njimi tudi veliko predavateljev iz Kongresov plemenitih kovin in surovin, ki so bili organizirani s strani podjetja Elementum v Ljubljani. Obisk je bil izjemno velik, po moji oceni večji kot lani in predlani. Od predavateljev bi izpostavil James Turk-a, ki je imel predavanje z naslovom: "What’s Next for Gold & Silver?"
James Turk je avtor dveh zelo poznanih knjig in sicer: Prihajajoči kolaps dolarja in Balon denarja, ki sta prevedeni v več jezikov. James Turk je bil gost Kongresa v Sloveniji in njegove korenine segajo v Slovenijo. Z velikim veseljem se je strinjal, da bo pripravljen sodelovati v seriji webinarjev, ki jih v podjetju Elementum pripravljamo za vas v naslednjih mesecih.

Naslednji predavatelj, ki je eden trenutno najbolj zanimivih oseb v Evropi je g. Luzi Stamm. G. Stamm je pobudnik referenduma v Švici, ki bo potekal 30. novembra, kjer bodo Švicarji odločali o tem, da želijo ponovno pokritost Švicarskega franka z zlatom. Obstaja precej možnosti, da bo referendum uspel saj se vedno več ljudi zaveda, da je sistem papirnatega denarja, ki se tiska brez realne podlage nevzdržen in da bo pripeljal do inflacije oz. po navedbah James Turka, do poka balona papirnatega denarja. Tudi g. Stamm je pripravljen ekskluzivno za podjetje Elementum predavati na webinarjih v naslednjih mesecih.


Naslednji zanimivi gospod je g. Antal Fekete, rojen 1932 in je po rodu Madžar. Po izobrazbi je profesor matematike in statistike. Je zagovornik zlatega standarda in kritik trenutnega monetarnega sistema. Na sejmu je imel pradavanje z naslovom: "FED: shooting yourself in the foot!" Kaj je mislil s tem bo tudi ekskluzivno za Elementum in poslušalce webinarja razložil v naslednjih mesecih. G. Fekete me je zelo impresioniral z podatkom, da če njegov oče v 2. svetovni vojni ne bi imel zlata, ga danes ne bi bilo med nami. Samo z zlatom si je lahko kupil vstopnico za vlak na relaciji Budimpešta - Zurich in tako odšel iz okupirane Madžarske v nevtralno Švico. Prav tako se je odločil se vrniti nazaj v Kanado, saj pričakuje velike napetosti v Evropi zaradi konflikta v Ukrajini.

Thorsten Schulte, je predavatelj, ki je v Sloveniji predaval že večkrat. Thorsten Schulte je tudi v upravnem odboru podjetja Elementum International iz Švice, ki strankam omogoča hranjenje srebra v brezcarinski coni. Njegovo predavanje z naslovom: "Wann schlägt die große Stunde für Silber?" je bilo najbolj obiskano na celem dogodku, kar lahko tudi vidite na sliki. Interes za vlaganje v srebro je med Nemci izjemno, kar je presenetilo tudi Thorstena, s katerim smo se pogovarjali tik pred njegovim predavanjem. Kdaj pride velika ura za srebro gotovo zanima tudi veliko slovenskih vlagateljev v srebro. Predvidoma bo g. Thorsten Schulte gost webinarja v začetku leta 2015.

Srečali smo se tudi z ostalimi pomembnimi predavatelji, ki bodo z veseljem delili zanimive in koristne informacije tudi poslušalcem v Sloveniji. Kdo so ti predavatelji in kdaj jih bo možno poslušati, bo objavljeno na spletni strani podjetja Elementum.

Ob tej priložnosti smo se srečali tudi z našimi dolgoletnimi partnerji iz kovnice Umicore, ki se ponaša z najdaljšim statusom 'good delivery' v svetu. Kot zanimivost lahko povem, da zlato in srebro kovnice Umicore prihaja iz reciklaže, saj je kovnica Umicore največje tovrstno podjetje na svetu.

Imel sem priložnost imetu v svojih rokah, seveda pod budnim nadzorom varnostnika držati 12.5 kg zlato palico. V filmih podobne zlate palice izgledajo veliko lažje.

Glavno sporočilo največjega sejma plemenitih kovin v Nemčiji je: Razpršite premoženje v zlato in srebro, ter se tako zaščitite pred neizogibnim pokom balona denarja.