četrtek, 23. april 2015

Knjiga: Prihajajoči kolaps obveznic: Kako preživeti propad dolžniškega trga v ZDA

Pred kratkim sem naletel na zanimivo knjigo z originalnim naslovom: The Coming Bond Market Collapse: How to Survive the Demise of the U.S. Debt Market, ki jo lahko kupite tudi v spletni knjigarni Amazon.
Spodaj si na kratko preberite opis knjige, ki je preveden iz Amazon.com in si sami ustvarite mnenje, kako na najboljši način zaščititi svoje premoženje. 

Prihajajoči obvezniški kolaps: Kako preživeti propad ameriškega trga dolga. 
Prihajajo finančna apokalipsa in kaj vlada, ter posamezniki lahko storite sami, da se izolirate pred najhujšimi pretresi.
V tej kontroverzni knjigi pristaš avstrijske ekonomske šole pojasnjuje svojo tezo, da se ZDA hitro približujejo končni fazi največjega balona premoženja v zgodovini. Opisuje, kako bo pok balona povzročil množičen obrestni šok, ki bo potrošniško ameriško gospodarstvo in ameriško vlado, ki ju 'vzdržuje' obilica obvezniškega dolga povzročil stečaj ZDA. Ta dogodek, bo pretresel celotno svetovno gospodarstvo.
Michael Pento proučuje, kako je politika, ki ji sledi tako Federal Reserve in zasebna industrija prispevala k prihajajoči katastrofi obrestnih mer in izpostavlja podobnosti med dolžniško krizo ZDA in Evrope. Toda knjiga ne prikazuje samo mračne strani prihajajočih dogodkov. Pento opisuje tudi rešitve, s katerimi se lahko vlada, industrija, ter posamezniki zaščitijo in izolirajo pred prihajajočo krizo.

V knjigi prikazuje zaskrbljujočo živo sliko velikega šoka obresti, ki bodo kmalu povzročili stečaj vlade in potrošnikov.
Knjiga je podprta z obilico zgodovinskih in ekonomskih podatkov, Pento pojasnjuje, kako je bil ustvarjen mehurček in kaj lahko storimo, da bi ublažili grozečo krizo.Opisuje kako naj vlagatelji zaščitijo sebe in svoje premoženje pred prihajajoče finančne apokalipso. 
Pojasnjuje, zakaj bodo zaradi padca cen nepremičnin, nižjih pokojnin in poka obvezniškega balona najbolj prizadeti ravno upokojenci.
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vesel bom vašega mnenja, predloga ali vprašanja na temo članka ali bloga na splošno.