sobota, 30. januar 2010

Knjiga Zarota srebra - koristne informacije in lepo darilo

Priporočam, da knjigo Zarota srebra, ki jo je napsal avtor Reinhard Deutsch in je v slovenskem jeziku izšla leta 2007 v sozaložbi podjetja Elementum in podjetja Učila, prebere vsak, ki ga vsaj malo zanima oz. želi izvedeti, kam peljejo današnji načini zadolževanja držav in posameznikov, ter kako se zaščititi pred dogodki, ki nas čakajo v prihodnosti, če se bo stopnja zadolževanja še naprej tako hitro povečevala.
Knjiga je napisana na način, da jo razume vsak. V njej lahko preberete kakšna je razlika med blagovnim, kreditnim in igralnim denarjem, kaj je legalni denar brez kritja, kako je nastal denar brez kritja, kako slab denar iz obtoka vedno izpodrine dober denar, kakšna je past denarja brez kritja. Avtor odgovarja na vprašanje ali bosta zlato in srebro znova postala denar, prav tako pa razloži, zakaj je lahko vlaganje v srebro idealno za varčevanje za pokojnino.  
Med drugim knjiga razkriva skrivnosti o denarju, ki bi jih morali nujno poznati. Kdor bo ukrepal hitro in modro, ima možnost, da prepreči najhujše, obvaruje svoje premoženje in poskrbi za svojo starost. Vsaka kriza ponuja tudi priložnosti Ali jih boste opazili in jih izkoristili v svoj prid ali ne, pa ostaja vaša odločitev!
V zgodovini denarja so si sledile številne prevare. Reinhard Deutsch v knjigi Zarota srebra pojasnjuje, kako so vlade in mednarodne finančne ustanove poskrbele, da sta zlato in srebro poniknila, zamenjal pa ju je denar brez kritja in zakaj so bankroti držav in monetarne reforme neizogibni?
Manipulacije na trgih naj bi čim dlje prikrivale, kaj se v resnici dogaja, čeprav državljani instinktivno sumijo, da z obstoječim denarnim sistemom nekaj ni v redu, saj so cene vse višje in višje. V resnici pa ne rastejo cene, ampak denar izgublja vrednost, saj ga centralne banke ves čas dodatno ustvarjajo. Na videz stabilna nemška marka je v svojih 55-ih letih izgubila 80 odstotkov svoje vrednosti in vse kaže, da bo z evrom še mnogo slabše- v pišlih šestih letih je njegova vrednost padla za 50 odstotkov. 
"Že od nekdaj so si vladarji pridrževali pravico, da so si poleg desetine, ki jim je pripadala, vzeli še eno nevidno desetino s pomočjo rezvrednotenja kovancev." - Ernst Wageman
Ko preberete to knjigo, bo vaš pogled na svet gotovo drugačen. Zato knjigo priporočam vsakomur.

Ne pozabite: ''Kdor ne bere knjig, ni nič na boljšem kot tisti, ki ne zna brati!'' - Mark Twain

P.S. Knjigo lahko naročite preko spletnih strani podjetja Elementum z klikom (tukaj), ali se pozanimate o možnosti naročila pri vseh pogodbenih partnerjih podjetja Elementum, ki so navedeni (tukaj).

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vesel bom vašega mnenja, predloga ali vprašanja na temo članka ali bloga na splošno.