ponedeljek, 15. februar 2010

Zlato in srebro skozi čas ohranjata realno vrednost!


Sami lahko primerjate kako so v zadnjih 110 letih različne valute izgubljale vrednost glede na zlato. Ugotovimo lahko, da obstajata dve obdobji, ko so se valute še posebej in hitro razvrednotile.
Prvo obdobje je bilo v 30-ih letih prejšnjega stoletja, le nekaj let po veliki depresiji ki jo ima svet za največjo gospodarsko recesijo novejše dobe. Če to prvo veliko razvrednotenje primerjamo z današnjo situacijo, lahko pričakujemo v najslednjih nekaj letih velike pretrese na vseh valutnih trgih. Osebno menim, da zaradi velikih dolgov držav, podjetih, posameznikov obstaja velika verjetnost, da se to tudi zgodi.
Drugemu velikemu razvrednotenju valut pa smo bili priča v 70-ih letih prejšnjega stoletja, ko smo bili priča ukinitvi zlatega standarda, iranskemu konfliktu, ter pomanjkanju nafte. V 70-ih letih je vrednost zlata zrasla za neverjetnih 2.400% in vrednost srebra za 2.600%. Od leta 1980 do leta 2000 so valute v povprečju malo pridobile na vrednosti, vendar se je v tem obdobju zgodila velika revolucija, saj sta potrošnja preko realnih možnosti in želja po hitrem dobičku postala veliko večja vrednota kot varčevanje in potrošnja v okviru svojih zmožnosti. Posledica je današnja svetovna recesija, ki je po velikosti takoj za največjo recesijo med obema svetovnima vojnama. V kolikor opažate, da lahko za vaš denar vsak dan kupite manj in manj, ste ugotovili, da izgublja funkcijo hranilca vrednosti, ki ga zlato in srebro ohranjata že več kot 4.000 let.
V kolikor vas zanima kako kupiti zlato in srebro oz. ali pa želite še dodatne informacije, vam predlagam, da se dogovorite za brezplačno in individualno svetovanje pri pogodbenih partnerjih podjetja Elementum, ki jih lahko najdete na spletni povezavi tukaj, ali pa nam pošljete vaše kontakte z željo po dodatnem svetovanju s klikom tukaj. O tem, kako optimirati vaš nakup zlata ali srebra, pa si lahko več preberete tukaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vesel bom vašega mnenja, predloga ali vprašanja na temo članka ali bloga na splošno.