sreda, 17. februar 2010

Banka Goldman Sachs pomagala prikriti dolg Grčije

Skoraj ves svet danes govori o Grških finančnih težavah. Današnja situacija je le vrh ledene gore oz. večletnega prevelikega trošenja. Ali ste vedeli, da je ravno ameriška banka Goldman Sachs z prirejanjem podatkov pomagala skriti milijardo dolarjev javnofinančnega dolga Grčije in tako Grčiji omogočila izpolnitev Maastrichtskih kriterijev, ki so ji omogočili uvedvo skupne evropske valute - evro. Podrobnejši članek si lahko preberete tukaj. Kdo je Goldman Sachs? Preden odgovorim na to vprašanje naj pojasnim, da to ni edini primer, saj je tudi FED (Ameriška centralna banka) svetovala AIG prikrivanje podatkov. Več o tem lahko preberete tukaj. Ali ste vedeli, da je FED privatna ustanova? Da, prav ste prebrali, Ameriška centralna banka je privatno podjetje. Preberite tukaj. Ali veste kdo so ustanovitelji FED-a? To so:
  • Rothschild Bank of London and Berlin
  • Warburg Bank of Hamburg and Amsterdam
  • Lehman Brothers of New York
  • Lazard Brothers of Paris
  • Kuhn Loeb Bank of New York
  • Israel Moses Seif Banks of Italy
  • Goldman Sachs of New York
  • Chase Manhattan Bank of New York
Več lahko preberete tukaj in tukaj. Torej banka, ki je med ustanovitelji Ameriške centralne banke in je verjetno tudi danes še njena delna lastnica je Goldman Sachs, ki je pomagala prikriti podatke Grčiji in ostala nekaznovana. Svoje 'znanje' pa je verjetno delila tudi z FED-om in verjetno še z kakšno državo z šibkimi javnimi financami.
Vprašanje: Ali verjamete, da je stabilnost bank in finančnega sistema takšno kot se vidi 'od zunaj'? Zakaj mora država garantirati za bančne depozite, če je vse v najlepšem redu? Za vsak slučaj vam predlagam, da imate v svojem premoženju tudi nekaj zlata in srebra, ter se zaščitite z naložbo, ki ji vrednosti ne morejo uničiti že več kot 4000 let in se tako izognete morebitnim nepredvidljivostim v prihodnosti. Ali veste koliko valut obstaja na svetu že več kot 200 let? Več informacij zakaj kupiti plemenite kovine, ter kako kupiti zlato in kako kupiti srebro, pa lahko pridobite z klikom tukaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vesel bom vašega mnenja, predloga ali vprašanja na temo članka ali bloga na splošno.